http://www.bokborsen.se/minsida.php?id=1542 antikvariat: saltgurka

Tuesday, July 12, 2005

saltgurka

Sommaren 1994 när vi under en kort tid hade tropiskt klimat (aldrig under 20 grader under dygnet) berättade en asfaltkokare om sin metod att klara värmen.Saltgurka! Då får man i sig inte bara tillräckligt med vätska utan också tillräckligt med salt.Gott är det också.

8 Comments:

Blogger Mette said...

Berättade för pappa som kommer från Uppsala om att du jobbar på antikvariat. Han frågade om antikvariatet hmhmhm (tusingen har glömt namnet, får återkomma) fanns kvar. Ägaren till det gick tydligen alltid barfota sommar som vinter... heheh.

7:23 AM  
Blogger nils said...

Nej,tyvärr är inte Bokviktor längre i livet.Jag minns inte ens vilket år han gick bort så det är en tid sedan.Han var en legend i Uppsala på grund av alla sina egenheter,bland annat att hälsa på alla han mötte.Detta berodde på att han hade så dåligt minne att han måste hälsa i fall det skulle råka vara någon han kände.För de uppsalabor som aldrig läst en bok och ännu mindre besökt en bokhandel representerade han Boken.

7:44 AM  
Blogger Mette said...

Ahhhh, hehe. Egentligen är det ju bättre att hälsa på alla än som jag gör. Glor ner i trottoaren för jag vet inte om jag borde hälsa eller ej. Min fegis!

7:53 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bokviktor var en stor tillgång för oss som gick på "Skrapan" på femtiotalet. Hade man glömt en bok hemma ( vilket ofta hände ), så kutade man ner till Viktors närbelägna, men fullständigt kaotiska lilla butik och lånade den över lektionen.När han dog vet jag inte, men han levde i alla fall omkr. 1985 när jag hälsade på honom i hans "nya" butik på Skolgatan ( lika kaotisk den ). Fenix hette den tror jag. Den gamla på Drottninggatan brann ju ner på sjuttiotalet.

9:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ett talesätt i Upsala på femtiotalet var: " lika säker som en aktie hos Bokviktor", med vilket naturligtvis menades att det var fullständigt bortkastade pengar. Men snäll som en ängel var han och tillika en duktig akvarist.

9:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net

6:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

2000 gick han bort. Jag bodde i Uppsala i mitten av 90-talet, då höll han till på Skolgatan, Bokfenix hette hans antikvariat. Det var ett äventyr att besöka det!

3:13 AM  
Blogger Per Ande said...

Bokviktor finns kvar på gamla kyrkogården här i Uppsala.
Hans gravsten ligger på marken som en öppen bok.
Jag kom till stan 1973 och brukar gå förbi och hälsa på honom varje sommar. För var det nästan dagligen i något
av nämda antikvariat. Hels när han övertagit våran gamla lokal och hade enväninna som bodde nära mig.

9:00 PM  

Post a Comment

<< Home